AR (Augmented Reality) یا واقعیت افزوده چیست ؟
AR (Augmented Reality) یا واقعیت افزوده چیست ؟
فرض کنید در خانه خود نشسته اید و مشغول استراحت هستید و روی میز جلوی شما هم یک بشقاب میوه قرار دارد . تا اینجای کار همه چیز عادی و مثل چندین هزار سال زندگی بشر است . حالا خم میشوید که یکی از میوه ها را از درون بشقاب بردارید که می بینید یک خرس پاندای بانمک پشت میز مشغول خوردن میوه و نگاه کردن به شماست .
آیا چنین چیزی در ایران و در خانه های ما امکان پذیر است ؟
بله ، به لطف امکانات " واقعیت افزوده " در همه نقاط گیتی امکان پذیر است .
(نگارنده در اینجا بسیار مهربانانه از پاندای بانمک استفاده کرد در حالی که میتوانست به جای پاندا ، دراکولا یا یک موجود فضایی وحشتناک را قرار دهد.)
سؤال : چگونه میتوان از تکنولوژی واقعیت افزوده استفاده کرد ؟
پاسخ : کافی است از دریچه دوربین موبایل خود به اطراف نگاه کنید و غیر از واقعیتی که در اطراف شما وجود دارد گزینه های دیگری را نیز روی صفحه موبایل خود مشاهده کنید . این گزینه ها تخیلاتی هستند که به واقعیت ، افزوده شده اند .
نکته :به عنوان مثال نرم افزارهایی که انواع چشم ، مو و آرایشهای گوناگون(فیلترهای برنامه هایی مانند: Instagram و Snap Chat) را به واقعیت چهره شما (البته شما که نه بعضیها) اضافه میکنند زیر مجموعه AR محسوب میشوند .
Google Glass
در زمان نگارش این مقاله شما میتوانید از طریق نگاه به صفحه موبایل یا عینکهای هوشمند (مثلاً عینک VR یا Google Glass) از واقعیت افزوده استفاده کنید و به عقیده نگارنده هنوز راه دراز و افق پر وسعتی برای این تکنولوژی در پیش رو است .
VR Kit
تصور کنید که بجای بروشورهای کاغذی که همراه دستگاه ها ، داروها و ... ارائه میشوند ، تابلوهای فروشگاه ها یا بیلبوردهای تبلیغاتی امکانات واقعیت افزوده به شما ارائه بشوند و حتی در آینده نیاز به استفاده از گوشی موبایل و یا عینک هوشمند هم نباشد (لنز چشم هوشمند مثل فیلم Batman 2022 یا حتی دستگاه های هولوگرام جایگزین شوند ).
|
|
|
|
AR Smart Eye’s Lens |
هرگونه کپی مجاز است اما با ذکر منبع
مهرداد اعتمادی مقدم
دانش آموخته دکترای علوم کامپیوتر و پژوهشگر علم